Demir fiyatlarına dolar ateşi düştü! İnşaat demiri ton fiyatları alev aldı

Dolar kurunda yaşanan yükseliş inşaat malzemelerine zam olarak yansımaya devam ederken demir fiyatları bu zamlardan en çok etkilenen ürünlerin başında yer aldı. 1 ton demir fiyatı zamlandı.
Demir fiyatlarına dolar ateşi düştü! İnşaat demiri ton fiyatları alev aldı

Demir fiyatlarına dolar ateşi düştü! İnşaat demiri ton fiyatları alev aldı - Son dönemde konut fiyatlarında yaşanan yükselişin en önemli nedenleri arasında ilk sırada yer alan inşaat malzemeleri fiyatlarında ki artış ilk sırada yer almıştı. Ne yazık ki bu alanda zam yağmuru dolar kurunda yaşanan yükseliş ile olumsuz etkilendi. 

Ekonomide yaşanan dalgalanma ile dolar kuru kendisini 19 TL üzerine atarken yaşanan yükseliş inşaat malzemelerini de etkiledi. Bu grup içerisinde zamlardan en çok etkilenen ürünlerin başında yer alan inşaat demiri ton fiyatı için yeni bir zam daha geldi. 8'lik inşaat demiri ve 10'luk inşaat demiri ton fiyatları gelen zamların ardından arttı. 

İNŞAAT DEMİRİ TON FİYATI ZAMLANDI! 1 TON İNŞAAT DEMİRİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

İnşaat demiri ton fiyatları için ne yazık ki dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisi ile yeni zamlar geldi. Deprem bölgesinde başlayacak olan yeni inşaatlar nedeni ile talepte artış beklenirken hem bu beklenti hem de dolar kurunda yaşanan yükseliş yeni zamlara neden oldu. 

Ankara’da 8 mm ince inşaat demirinin tonu 17.600 TL’ye, 10 mm inşaat demirinin tonu 17.600 TL’ye, 12 mm – 32 mm arası inşaat demirinin tonu ise 17.100 TL’ye satılıyor.

İstanbul’da 8 mm ince inşaat demirinin tonu 17.500 TL’ye, 10 mm inşaat demirinin tonu 17.400 TL’ye, 12 mm – 32 mm arası inşaat demirinin tonu ise 17.050 TL’ye satılıyor.

İzmir'de 8 mm ince inşaat demirinin tonu 17.000 TL’ye, 10 mm inşaat demirinin tonu 16.800 TL’ye, 12 mm – 32 mm arası inşaat demirinin tonu ise 16.600 TL’ye satılıyor.